Şifa Veren Meyve ve Sebzeler Hangileridir?

Nil

New member
Şifa Veren Meyve ve Sebzeler Hangileridir?


Doğanın bizlere sunmuş olduğu mucizelerin sayısız olduğunu söylemek mümkün. Çevremizde hastalıklara, kış aylarına ve daha birçok sağlık sorununa çözüm bulabileceğimiz meyve ve sebzeler bulunurken, bu meyve ve sebzeler ile doğal yoldan şifayı bulmak gerekiyor. Peki şifa veren sebze ve meyveler hangileridir?
Şifa Veren Meyve ve Sebzeler Hangileridir?

Şifa Kaynağı Meyveler
Her zaman her yerde bulabileceğimiz bir meyve olan elma, yaz kış demeden reyonlarda yerini almaktadır. Hem C hem de E vitamini konusunda oldukça zengin olan elma, özellikle sindirim sistemine sağlamış olduğu katkıyla öne çıkmaktadır. Fosfor, potasyum ve kalsiyum gibi konularda son derece zengin bir meyve olan armut ise yine elma gibi bağırsak dostu bir meyve olarak bilinmektedir. Armutta olduğu gibi fosfor ve kalsiyum konusunda zengin olan kiraz, C vitamini de içermekte olan bir meyvedir. Bu nedenle tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve idrar söktürücü özelliği sayesinde vücudun su dengesinin düzenlenmesi konusunda önemli rol oynar.
Şifa Kaynağı Sebzeler

Her türlü yemekte ve her türlü besin kaynağı olarak kullanılabilen kabak, K ve C vitamini konusunda son derece zengin bir sebzedir. Kemik gelişimi için birebir olan kabak, böbreğin daha düzenli çalışmasına yardımcı olurken, kanın pıhtılaşması konusunda vücuda çok büyük katkı sağlar. Şifalı sebzeler denildiği zaman akla ilk gelen sebzelerden biri olan havuç, D,E, A ve B vitaminlerini içerdiği için tam anlamıyla bir vitamin bankasıdır. Özellikle cilt ve kemik sağlığına olumlu yönde birçok katkı sağlayan havuç, hücrelerin yenilenmesi konusunda vücuda çok büyük katkı sağlayarak, dermatolojik anlamda da büyük bir destek verir. Fosfor ve selenyum gibi önemli takviyelerle vücudu güçlendiren salatalık, bunların yanı sıra A, B ve C vitaminlerini içeren bir şifa deposudur. Özellikle hastalıklara ve bakterilere karşın yüksek koruma sağlayan salatalık, yoğun olarak posa içerir ve bu nedenle bağırsakların çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olur.

Tüketilmesi Gereken Sebzeler ve Meyveler
Vücudumuzun gerekli olan besin değerlerini doğal yollar ile elde edebilmesi adına birçok sebze ve meyvenin tüketilmesi gerekmektedir. Tüketilen sebze ve meyveler, vücut sağlığına direkt olarak etki ederler bu şekilde vücut fonksiyonları normalden daha iyi işlev gösterirler. Erik, dut, yeni dünya, incir, üzüm, ananas, kavun, ayva ve muz gibi meyvelerin mutlaka tüketilmesi gerekirken, soğan sarımsak, ıspanak, taze fasulye, patates, karnabahar, lahana ve marul gibi sebzeler ise kesinlikle tüketilmelidir.