Omega 3 Bulunan Besinler

Mirkelam

Member
Çok eskiden insanlar Omega 3 eksikliğini gidermek için inek sütünü ve koyun etini tüketirlermiş. Omega’nın asıl bulunduğu yer yeşilliklerdir. Hayvanlar tükettikleri yeşillikler sayesinde insanlara bu Omega’yı aktarırlarmış. Ancak artık sanayinin de gelişmesiyle hayvanlar doğal olarak beslenememektedir. Bu yüzden hayvanlardan Omega 3 değil farklı yağlar almaktayız. Omega 3 yağları ve yağ asitleri insanda birçok bölgeye etki eder. Göze, kalbe akciğere iyi gelir Cilt dostudur Deriniz yumuşak ve nemli kalır. Kurumayı önler.



Birçok Omega içeren kremlerde bunun içindir. Saçlardaki kepeklenmeyi ve iltihaplanmayı önler. Sivilcelere iyi gelir. Erken yaşlanmayı önler. Vücudunuza dinçlik verir. Güneş ışığından gelecek olan ışınlardan korur. Vücudu korur. Sağlıklı bir vücut için düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Hamilelikte bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Bebeğin iyi bir zekaya, iyi bir iletişim şekline, daha az dikkat bozukluğuna, ve sosyal zekaya sahibi olmasında etkilidir. Bir çok hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelir. Uyku sorununuza iyi gelir. Unutkanlığınızı önler. Depresyona iyi gelir. Bilindiği üzere hem dünyada hem de ülkemizde yaygın bir psikolojik rahatsızlık olan depresyon sürekli gerginlik olarak da bilinir.


Yapılan incelemelere göre düzenli Omega 3 tüketen insanlarda depresyon dediğimiz rahatsızlık azalmış, problemlerle başa çıkabilme yeteneği güçlenmiş ve insanların kendine olan güveni daha çok artmıştır. Yine eksikliğinde birçok rahatsızlık ortaya çıkar. Eskiden beri gelen bir yanılgı vardır. Omega 3 deyince akla ilk önce balık gelir ama dediğimiz gibi bu sadece bir yanılgıdır. Oysa ki balık da doğal ortamlarda yetişmeli tükettiği yosunların kirlilikten uzak kalması gerekmektedir ama günümüz şartlarında denizlerimiz bize bu olanağı ne yazık ki sağlayamamaktadır. Bu yüzden balık alırken de çok dikkatli seçim yapmalı ve kaliteli ürün satan yerlerden taze olanlarından almalıyız. Soğuk sularda yaşayan balıklarda daha çok bulunur. Bölge olarak belirtmemiz gerekirse Karadeniz’de ve kuzey denizde bulunan balıklarda daha çok bulunur. Balıklarda yosun yedikleri için Omega 3 yağı bulunur. Mesela, Kalkan ve Mezgit gibi büyük balıklar yemekten kaçınmalı daha küçük balık türlerini tercih etmeliyiz. Örneğin hamsi ve palamut bunun için idealdir. Omega 3 içeren besinler orkinos, somon, ton balığı, uskumru, sardalya, keten tohumu, kivi, ceviz, fındık, badem, kuru fasulye, brokoli, patates, semiz otu, mısır ve unu, marul, çörek otu yağı ve yapraklı yeşilliklerdir. bu yiyecekleri haftada birkaç kez tüketmenizi öneririz.