Türkiye'nin kod numarası nedir ?

Tilmac

Global Mod
Global Mod
Turkiye'nin Kod Numaras Nedir?

Turkiye'nin kod numaras, ulkenin goz onunde bulunmasn saglayan ve skca kullanlan bir kimlik numarasdr. Ulkelerin kod numaralar, uluslararas alanda ulkelerini tanmlayan ve ulkelerin birbirleri arasndaki iliskileri saglayan benzersiz kimliklerdir. Kod numaras, uluslararas alanda herhangi bir ulke veya kurumun tannmasn ve tannmasn saglamak icin kullanlan benzersiz bir kimlik numarasdr.

Turkiye'nin kod numaras, Ozel Idari Kod Numaras (OIK) olarak bilinmektedir. OIK, Turkiye Cumhuriyeti'nin resmi kimlik numaras olarak kullanlmaktadr. Turkiye'nin OIK' si, IK'nin ilk ksm olan TR ile baslamaktadr. TR, Turkiye'nin ISO 3166-1 alfa-2 kodudur. ISO 3166-1, ulkelerin kodlarn tanmlamak icin kullanlan uluslararas standarttr.

Turkiye'nin OIK' si, TR'nin ardndan iki rakamdan olusur. Bu iki rakam, Turkiye'nin nufusu ve yonetim sistemi dikkate alnarak belirlenir. Ikinci rakam, Turkiye'nin yonetim sistemi olan Cumhuriyet Sistemi'ni (80) temsil eder. Son olarak, TR ksmndan sonra gelen iki rakamn ardndan, ucuncu rakam olarak, Turkiye'nin nufusu da dikkate alnarak belirlenir.

Turkiye'nin kod numarasnn kullanm alanlar arasnda, ulkelerin ticareti, uluslararas odemeler, vergiler, kurumlarn kuresel tannrlg ve hizmetleri gibi alanlar vardr. Ayrca, Turkiye'nin kod numaras, ulkelerin uluslararas alanda tannmasn ve kabul gormesini saglamak icin kullanlr.

Sonuc: Turkiye'nin kod numaras Ozel Idari Kod Numaras (OIK) olarak bilinmektedir. OIK, Turkiye Cumhuriyeti'nin resmi kimlik numaras olarak kullanlmaktadr. Turkiye'nin OIK' si, IK'nin ilk ksm olan TR ile baslamaktadr. TR, Turkiye'nin ISO 3166-1 alfa-2 kodudur. Turkiye'nin OIK'si, TR'nin ardndan iki rakamdan olusur. Bu iki rakam, Turkiye'nin nufusu ve yonetim sistemi dikkate alnarak belirlenir.