Hamburg Bölge Mahkemesi: Havaalanında rehin alan kişinin eski eşi “Bazen delirdiğini fark ettim”

Mirkelam

Member
Hamburg havaalanında rehineciye karşı açılan davada eski eşi, sanığı çabuk sinirlenen ve saldırgan biri olarak tanımladı. 35 yaşındaki Türk, kızını Türkiye'ye gitmek üzere uçakla ülkeyi terk etmeye zorlamak istediği geçen yılın Kasım ayındaki rehin alma olayından önce bile, çocuğu ona karşı bir baskı aracı olarak kullanmıştı. yaşındaki çocuk, çarşamba günü video aracılığıyla bağlandığı Hamburg Bölge Mahkemesi Büyük Ceza Dairesi'ndeki duruşmada şunları söyledi.

Sanıkla 2017 yılında internet üzerinden tanıştı. Kısa bir süre sonra İstanbul'da evlendiler. Kocası daha sonra, başlangıçta turist vizesiyle Hamburg'da onunla birlikte yaşamaya geldi. “Zamanla bazen delirdiğini fark ettim.” 39 yaşındaki oyuncu, “Aile içi şiddet de arttı” dedi. Babanın Almanya'da kalışını kolaylaştırmak için de çocuk hâlâ isteniyordu.

Kızının doğumundan sonra tartışmalar arttı. Yine de başlangıçta ilişkiyi sürdürdü. Birlikte Stade'de (Aşağı Saksonya) daha büyük bir daireye taşınmaya karar verdiler. Kadın, “Aileyi parçalamak istemedim” dedi. “Kızımın babasının yanında büyümesini istedim, bu yüzden her şeye katlandım.”

39 yaşındaki adam, sanığın defalarca çocuğu kendisinden almakla tehdit ettiğini söyledi. “Çocuğu sana verdim, yine alabilirim” dediği söyleniyor. Sonunda çocukla birlikte gizlice Türkiye'ye gitti. Türk mahkemesi geçici velayet hakkı vermesine rağmen kocası başlangıçta çocuğu serbest bırakmadı. Ancak haftalar sonra kızını geri alıp Almanya'ya geri getirmeyi başardı.

Geçen yıl 4 Kasım'da 35 yaşındaki oyuncu, Stade'deki dairesine girmek için bir hile kullanmış, onu silahla tehdit etmiş ve çocuğu ele geçirmişti. Kadın gözyaşları içinde, “Daha dikkatli olmalıydım” dedi.

Adam daha sonra dört yaşındaki kızıyla birlikte Hamburg havaalanına gitti, kiralık bir arabayla birçok engeli aştı ve havaalanına doğru yola çıktı. İki yangın çıkarıcı cihaz fırlattı, havaya üç kez ateş etti ve patlayıcı kemerle kendisini ve çocuğu havaya uçurmakla tehdit etti. 35 yaşındaki adam ancak 18 saat sonra pes etti ve tutuklandı. Duruşmanın daha erken bir gününde mahkeme, duruşma sırasında öfke nöbeti geçiren adamın mizacını öğrenebildi.