panorama “Pasta yemelisin”
Tarif değişti – Fransa’daki bagetler artık daha az tuzlu
Şu an: 12:48| Okuma süresi: 2 dakika
Kaynak: resim ittifakı/PHOTOPQR/L’EST REPUBLICAIN/MAXPP/Lionel VADAM
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Baget, kırmızı şarap ve Paris gibi Fransa’ya aittir. Uzun, altın rengi kahverengidir ve gelenek açısından zengindir. Ancak artık imza ekmeğinin tarifi ülke genelinde değişti. Bunun amacı Fransız diyetindeki tuz içeriğini azaltmaya yardımcı olmaktır.
DFransa’daki baget tarifi Ekim ayından bu yana daha az tuz içeriyor. Ülkenin fırıncılar derneğinin duyurduğu gibi, yüksek tansiyon ve kalp-damar hastalıkları riski taşıyan aşırı tuz tüketimiyle mücadeleye yönelik bir önlem. Amaç, Fransa’daki insanların genel beslenmesindeki tuz içeriğini azaltmaktır. Fransız beslenmesinde önemli bir rol oynayan ekmek, günlük tuz alımının yüzde 20’sinden sorumludur.
Derneğin açıklamasına göre, özellikle baget ve diğer hafif ekmek türlerinin 100 gramındaki tuz içeriği 1,5 gramdan 1,4 grama, kepekli veya ekşi mayalı ekmek gibi çeşitler için ise 1,4 gramdan 1,3 grama düşecek. Geçen yıl ekmeğin tuz içeriğinde zaten bir azalma olmuştu. Yapılan bir inceleme, ekmeklerin yüzde 82’sinin tuz üst limitini karşıladığını gösterdi. Şimdi Fransa’nın tüm bölgelerinden gelen 339 ürünün tuz içeriğinin ne olduğu kontrol edilecek.
ayrıca oku
Ekmeğe biraz tuz koymak sıradan biri için basit görünse de, fırıncılık derneğinin de vurguladığı gibi bu, fırıncılık endüstrisi için bir zorluktur. Tuz sadece lezzeti etkilemez, aynı zamanda hamurun özelliklerine, ekmeğin kalitesine, hacmine, rengine ve raf ömrüne de etki eder. Ancak dernek, tuzun azaltılmasını telafi etmek için aktif maya gibi alternatif çözümlerin de bulunduğunu açıkladı.
ayrıca oku
Almanya’da işlenmiş ürünlerdeki tuz içeriğini azaltmaya yönelik ulusal bir strateji 2018’in sonunda başlatıldı ancak fırıncılık sektörü için katı sınırlamalar bulunmuyor. Almanya’daki fırıncılar da ekşi maya kullanımını tuzun azaltılmasına bir çözüm olarak görüyor, ancak bu Fransa’da daha az yaygın.
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Tarif değişti – Fransa’daki bagetler artık daha az tuzlu
Şu an: 12:48| Okuma süresi: 2 dakika
Kaynak: resim ittifakı/PHOTOPQR/L’EST REPUBLICAIN/MAXPP/Lionel VADAM
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Baget, kırmızı şarap ve Paris gibi Fransa’ya aittir. Uzun, altın rengi kahverengidir ve gelenek açısından zengindir. Ancak artık imza ekmeğinin tarifi ülke genelinde değişti. Bunun amacı Fransız diyetindeki tuz içeriğini azaltmaya yardımcı olmaktır.
DFransa’daki baget tarifi Ekim ayından bu yana daha az tuz içeriyor. Ülkenin fırıncılar derneğinin duyurduğu gibi, yüksek tansiyon ve kalp-damar hastalıkları riski taşıyan aşırı tuz tüketimiyle mücadeleye yönelik bir önlem. Amaç, Fransa’daki insanların genel beslenmesindeki tuz içeriğini azaltmaktır. Fransız beslenmesinde önemli bir rol oynayan ekmek, günlük tuz alımının yüzde 20’sinden sorumludur.
Derneğin açıklamasına göre, özellikle baget ve diğer hafif ekmek türlerinin 100 gramındaki tuz içeriği 1,5 gramdan 1,4 grama, kepekli veya ekşi mayalı ekmek gibi çeşitler için ise 1,4 gramdan 1,3 grama düşecek. Geçen yıl ekmeğin tuz içeriğinde zaten bir azalma olmuştu. Yapılan bir inceleme, ekmeklerin yüzde 82’sinin tuz üst limitini karşıladığını gösterdi. Şimdi Fransa’nın tüm bölgelerinden gelen 339 ürünün tuz içeriğinin ne olduğu kontrol edilecek.
ayrıca oku
Ekmeğe biraz tuz koymak sıradan biri için basit görünse de, fırıncılık derneğinin de vurguladığı gibi bu, fırıncılık endüstrisi için bir zorluktur. Tuz sadece lezzeti etkilemez, aynı zamanda hamurun özelliklerine, ekmeğin kalitesine, hacmine, rengine ve raf ömrüne de etki eder. Ancak dernek, tuzun azaltılmasını telafi etmek için aktif maya gibi alternatif çözümlerin de bulunduğunu açıkladı.
ayrıca oku
Almanya’da işlenmiş ürünlerdeki tuz içeriğini azaltmaya yönelik ulusal bir strateji 2018’in sonunda başlatıldı ancak fırıncılık sektörü için katı sınırlamalar bulunmuyor. Almanya’daki fırıncılar da ekşi maya kullanımını tuzun azaltılmasına bir çözüm olarak görüyor, ancak bu Fransa’da daha az yaygın.
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.