Eurovision Şarkı Yarışması: Viyana'dan Abor & Tynna, Basel'deki ESC 2025'te Almanya için yarışacak

Mirkelam

Member
“Şef 2025”: Bir jüri ve seyirci olan Stefan Raab, 17 Mayıs'ta Basel'de Eurovision Şarkı Yarışması'nda (ESC) Almanya'yı kimin temsil etmesi gerektiği konusundaki ön kararın büyük finalinde canlı olarak oy kullandı ve Hits Call of Hits'i kurtardı.

Avusturya'dan kardeş ikilisi Abor & Tynna, Eurovision Şarkı Yarışması'nda (ESC) Almanya için yarışıyor. Alman ön kararının finalinde, ikisi şarkıcı Lyza'nın hemen önünde Cumartesi akşamı “Baller” şarkılarıyla galip gelebildi. ESC finali 17 Mayıs'ta Basel'de.

İki kardeş Viyana'dan bir müzikal aileden geliyor. Babası, Viyana Filarmoni ile çellist kariyerini şekillendirdi – erken klasik enstrümanlar çaldılar.

Ancak, ESC şarkınız daha az klasik. Başlığa göre “Baller” pop, hip-hop ve elektronikleri birleştiriyor. Ritim hızlı ve tüm şarkı çok mevcut görünüyor. Raab da bunu erken tanıdı. Seçim sürecinde yarışmada “son şarkının” olduğunu söyledi. Kardeş ikilisi ile şimdi çok fazla planı var. Raab, ESC zaferini hedef olarak yayınladı.

Abor & Tynna, ESC biletini adım adım korudu. Cumartesi akşamı son turda, kitleyi beş eylem arasında karar verebilecek ikna etmek zorunda kaldılar. Kardeşler yeterince ses topladılar. Önceki turlarda Raab, ekibi ve jüri ile birlikte kararlar vermişti.

Seçim prosedürü bu yıl yeniden kuruldu. Açık hedef: Potansiyel bir ESC kazananı bulmak. Almanya'nın müzik yarışmasında bilançosu son yıllarda önemli ölçüde kötü oldu. Son veya sondan bir önceki yerler 2015'ten beri selamlanıyor. Blicks sadece Michael Schulte (2018, 4. sırada) ve geçen yıl şarkıcı Isaak (12. sırada) idi.

Uygun müzisyenleri yayınlamak için ARD, Raab ve Raab'ın yeni ev yayıncısı RTL bir ittifak almıştı. Dört şovdan üçü “Şefin Matter ESC 2025 – Almanya için kim şarkı söylüyor?” Birincisinde final olan RTL'de koşun. Başlangıçta yaklaşık 3.300 başvuru vardı. Yavaş yavaş, RAAB ve Halk Adayı azaldı.

58 yaşındaki Lena Meyer-Landrut'un zaferinin somürü altında kazandığı için 2010 yılında ESC uzmanı olarak kabul edildi. Nicole ve Ralph Siegel 1982'de (“Biraz Barış”), kimse bunu yapmamıştı. Bugüne kadar, son Alman ESC zaferi olarak kaldı. Uzun bir aradan sonra, Raab şimdi Alman'ın büyük müzik yarışmasına katkısından ortaklaşa sorumlu. Basel'de de kendi efsane statüsü ile ilgili olacak.

AFP/DPA/MP