“Caren Miosga”: “Sonuç olarak Merz'in performansını daha ikna edici olarak görüyorum”

Mirkelam

Member
“Miosga” da konuklar Friedrich Merz (CDU) ve Olaf Scholz (SPD) tarafından Şansölye Düellolarını analiz ediyorlar. Gazeteci Melanie Amman için açıktır: Merz daha emin görünüyordu.

Friedrich Merz (CDU) ve Olaf Scholz (SPD) arasındaki şansölye düellosundan hemen sonra Caren Miosga, Markus Söder (CSU), Lars Klingbeil (SPD) ve gazeteci Melanie Amann ile yaptığı şovdaki tartışmayı tartışıyor.

“Bir duygu göstermeye çalıştığını olumlu buldum,” diyor Söder, Miosga'nın Scholz'un Şansölye Düellosunda görünüşünde neyi sevdiğine dair ilk sorusu hakkında. Aksi takdirde Scholz'dan bunu “bilmiyor” diyor Bavyera Başbakanı. Ancak Söder gizli eleştiriden kaçınamaz ve ekliyor: “Bunun biraz fazla aşırı olduğunu hissediyorum.”

Klingbeil'in Şansölye adayı Friedrich Merz'in görünüşünde ciddi bir olumlu ayrıntı bulmak da açıkça zor. Merz'in düellodaki ifadesi “Son üç yılda bu ülkede hiçbir şey olmadı” diye şaşırttı Klingbeil. Friedrich Merz için bu “neredeyse bir iltifat”.

Yayın editör yardımcısının yargısı -aynanın şikafı Melanie Amann, çok daha açık: “Sonuç olarak, Bay Merz'in performansını kesinlikle görüyorum, kendim için değil, halk için daha ikna edici olmaktan çok” . Olaf Scholz'un uzman bir zekası var, ancak bunu bir tür “uzmanlık” içinde gösteriyor. Scholz, “Kalbine Karşı Baş” sloganına göre bir tartışmaya yol açtı. Aman'a göre, Scholz'un hükümetinin başarısını listelediği gerçeği nüfusa yol açıyor. Burada “hissetmiyorum” hissi var – hissetmiyorum.

“Federal bir şansölye için uygunsuz bir şekilde”

Scholz düelloya sık sık Merz'e dönerken, iki moderatöre Maybrit Illner ve Sandra Maischberger'e neredeyse başlangıçta baktı. Amann sonucuna varıyor: Scholz “etrafına bakmak istedi çünkü duygusal görünüşünde garip bir şey var”. Ayrıca Merz'i kışkırtmaya ve tahriş etmeye çalışabilirdi. Ancak Spiegel gazetecisi, bu başarılı olmadığını söylüyor. “Merz, Scholz'un tüm saldırılarından çok emin görünüyordu.”

“Daha önce hiç görmediğim bir Olaf Scholz'du,” diye ekliyor, “Olaf Scholz önceden beş kırmızı boğa gibi görünüyordu.” Şansölye için uygunsuz “. Söder, Scholz'u “başka bir dünyada” yaşama meselesiyle suçluyor. Klingbeil daha sonra Merz'in Ukrayna'nın desteğiyle “bir zikzak kursu” olacağına karşı çıkıyor.

“Tagesspiegel” ve “T-online” tarafından yapılan araştırmalardan sonra Klingbeil Scholz, Kasım 2024'te Şansölye için başka bir adaydan vazgeçmeyi önerdi. Bu, Miosga'daki Klingbeil'i reddediyor. “Hiçbir şey yok,” diyor istek üzerine. “Bu araştırma benim için çok ikna edici geliyor,” diye inanıyor Amann.

“Tartışma oradaydı,” Klingbeil SPD Şansölye adaylığı sorunu ile ilgili açıklamaya çalışıyor. Her şeyden Söder, Klingbeil'e durumdan yardım ediyor: “SPD'nin yaptığı şey bu.”

“Parlamentoda benim için en kötü anlardan biri”

Geçen hafta Merz 'prosedürü sorulduğunda, Söder ve Klingbeil bir araya geldi. Söder durumu “Güvenilirlik turnusol testi” olarak tanımlıyor. CSU patronu “Sonunda değişmek istiyor, insanlar yön değişikliği istiyor,” diye kesin. Göç konusu 2015'ten beri etkisiz. “O zamanlar orada olmayan Friedrich Merz, farklı bir kurs istediğini güvenilir bir şekilde söyleyebilir.”

Klingbeil, Birliğin böyle bir “kutuplaşmayı” onaylayacağını eleştiriyor. Klingbeil, “Benim için bu, en kötü an olmasa da, Parlamentodaki zamanımda en kötü anlardan biriydi” diyor. Göç politikası için karar verme kararının başarıyla karar vermesinden sonra tezahürat AFD parlamento grubuna atıfta bulunuyor.

“Yeşillerin yabancısındasın,” diyor Söder Klingbeil. SPD'nin “AFD'yi daha da elinde” oynadığına inanıyor. Klingbeil şöyle cevap veriyor: “Bay Merz birlikte gitmek isteseydi, o zaman sadece haklarla bir e -posta göndermezdi:” Ortak yolu bulurduk. “

Amann, “Merz'de büyük bir stratejik hata” görüyor. Başlangıçta tartışmanın seyrini söylerdi: “Bay Merz, şimdi tekrar uzuyoruz, sizi davet ediyoruz. Yarın şanslıya gelin: “Güvenilirlik için finalde.