Bıçak Saldırıları: “Kendi ülkenizde savaşı kırmamaya dikkat etmeliyiz” diyor Arch kurucusu

Mirkelam

Member
Arche'nin kurucusu Siggelkow, farklı kültürler çarpıştığında çatışma potansiyelini uyarıyor. Yaşamı tehdit eden bıçak saldırıları esas olarak “sık sık perspektif görmeyen” gençleri etkiler.

Berlin, yazdan itibaren yerel ulaşım için bir silah ve bıçak yasağı planlıyor. Senatör Iris Spranger'e (SPD) göre, Senato CDU ve SPD Haziran ayında yasal olarak karar verecek.

Bu önlem, Arche Yardım Örgütü Bernd Siggelkow'un kurucusu için yeterli değildir. “Bu bıçak olmamalı,” diyor bir video mesajında ve daha iyi eğitim, önleme ve çok daha fazla güvenlik için yalvarıyor. “Böylece kazanamayacağımız bir savaşa girmiyoruz.”

Yaşamı tehdit eden bıçak saldırıları esas olarak gençleri, “kendi gelecekleri için sık sık hiçbir perspektif görmeyen ve maalesef ülkemize gelen birçok mülteci” etkiliyor. Bu gençlere ulaşılabileceğinden Siggelkow için endişelenmelisiniz.

“Yanlış yere tasarruf edersek, kendimizi kıralım”
“Kendimize gittikçe daha fazla gençlik kurumunun kapatılmasını ve öğretmenlerin azaltılmasını sağlayamamıza izin veremeyiz, çünkü artık yeterli para yok,

“Tabii ki, Avrupa ve dünyadaki savaş durumuna dikkat etmeliyiz, bu da herkes için çok endişeli.” Siggelkow, “farklı kültürler artık anlamadığında kırıldığında” savaşın kendi ülkesinde patladığı konusunda uyarıyor.

Yılın başında, Hıristiyan çocuk ve gençlik çalışmalarının kurucusu zaten konuştu ve Arche gibi aşırı yardım kuruluşları konusunda uyardı. Göç politikasında bir dönüş çağrısında bulundu.

Polis, ülke çapında ve Berlin'de kamusal alanda bıçak saldırılarında bir artış gözlemliyor. Suç istatistiklerine göre, geçen yıl başkentte toplam 3412 vaka kaydedildi. Bıçak saldırılarının yarısından fazlası (yüzde 51,7, 1765 vaka) halka açıklandı.

2024 yılında Almanya'da bir bıçak kullanıldığı veya taşındığı toplam 29.014 suç kaydedildi. Bu, bu tür suçların sistematik olarak kaydedilmesinin başlangıcından bu yana yeni bir yüksek oldu.

JM