Antisemitizm: İtalya'daki otel İsrailli misafirlerin rezervasyonlarını reddediyor

Mirkelam

Member
İtalya'nın kuzeyindeki küçük bir otel, İsrailli bir çiftin rezervasyonunu reddetti ve İsrail'i soykırımla suçladı. Yahudi örgütleri olayı antisemitizm örneği olarak kınadı.

Çift, Dolomites'teki bir dağ köyü olan Selva di Cadore'deki Hotel Garni Ongaro'da Kasım ayı başı için Booking.com çevrimiçi rezervasyon platformu aracılığıyla iki gece rezervasyonu yaptırmıştı. İkili, varışlarından bir gün önce otelden bir mesaj aldı: “Günaydın. Soykırımın sorumluları olan İsraillilerin otelimize misafir kabul edilmediğini bildiririz.” Çiftten rezervasyonlarını ücretsiz olarak iptal etmeleri istendi. Yorum yapmak için otel müdürüne ulaşılamadı.

Venedik Yahudi Cemaati Başkanı Dario Calimani, “Bazı insanların gösterdiği cehaletten dolayı sonsuz üzüntü duyuyorum” dedi. “İsrail'in yaptıklarını kabul etmeyen herkes, tüm İsraillilere karşı nefret yayıyor demektir.”

Olay, konuyu araştırmak isteyen İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın dikkatini çekti. Booking.com Cuma günü oteli platformundan kaldırdığını söyledi. Şirket ayrımcılığa tolerans göstermeyeceğini söyledi. Veneto bölgesinin valisi Luca Zaia, olayı son derece ciddi olarak nitelendirdi. “Olaylardan çok rahatsız oldum ve şok oldum” dedi. “Veneto kapılarının herkese açık olduğunu garanti etmelidir.”

Antisemitizm Gözlemevi'nin bir raporuna göre, İtalya'daki Yahudi karşıtı olayların sayısı geçen yıl Gazze savaşının başlamasından önceki haftada yaklaşık 30'dan haftada yaklaşık 80 ila 90'a yükseldi. Ekim ayında, militan İslamcı Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik terör saldırısından sağ kurtulan birini tasvir eden bir duvar resmi Milano'da hasar gördü. Saldırıda terörist savaşçılar yaklaşık 1.200 İsrailliyi öldürdü ve yaklaşık 250 İsrailliyi kaçırdı; bu, bugün de devam eden Gazze savaşını tetikledi.