Annaberg-Buchholz: 34 yaşındaki gümüş madeninde kayboldu – belediye kurtarmayı “orantısız” olarak nitelendirdi

Mirkelam

Member
Kendi mezarını kazmış olabilir: Kaybolmasından yaklaşık iki hafta sonra polis, genç bir maden toplayıcısının ölümünü Ore Dağları'ndaki bir gümüş madeninde bulduğunu varsayıyor. Belediye şu anda sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunuyor.


Ore Dağları'ndan gelen 34 yaşındaki bir adam muhtemelen sonsuza kadar derinliklerde gömülü kalacak: Annaberg-Buchholz'da kullanılmayan bir gümüş madeninde ortadan kaybolmasının üzerinden iki haftadan fazla zaman geçtikten sonra yetkililer artık adamın öldüğünü varsayıyor. Tüneldeki sözde gedikte ceset koklayan köpekler bulundu. Maliyet nedeniyle artık daha fazla araştırma yapmaktan kaçınılmalıdır.

Belediyeye göre, adamın tünele yetkisiz erişim sağladığı “neredeyse kesin” olarak varsayılabilir. Kendi girişini kazdı ve kuyuda kendisinin başlattığı bir gedik sonucu “büyük olasılıkla” ölümcül şekilde yaralandı. Cesedinin enkazın yaklaşık 25 metre altında olduğu belirtildi.


Rapora göre polis, adamın tünel dışında herhangi bir yerde olduğunu ihtimal dışı bıraktı. Ayrıca bir suça ya da intihara dair bir kanıt da yok.


Yaklaşık iki hafta önce ormanda bir sırt çantasının ve terk edilmiş bir bisikletin bulunması, bir arama operasyonuna yol açtı. Eşyalar eski bir tünel girişinin yakınında bulunuyordu. Eski gümüş madenine kendi kendine kazılmış bir giriş fark edildi.


Polis soruşturmaları, kayıp kişinin maden arayıcısı olarak bilinen 34 yaşındaki kişi olduğunu ortaya çıkardı. Maden kurtarıcısı İtfaiye nihayet ev yapımı bir patlayıcı cihaz ve gömülü bir alan olduğu ortaya çıkan bir nesne buldu.


Boru bombasının tipinin adamın ortadan kaybolmasıyla ilgili olup olmadığı belli değil. Ancak MDR ile yapılan bir röportajda bir uzman, patlayıcı cihazların deneyimli “ücret kaçakçıları” tarafından kullanılmasının olası olmadığını belirtti. Maden meraklısı René Geyer yayıncıya “Patlayıcılarla çalışan herhangi bir maden madencisini tanımıyorum” dedi. “Boru bombasının patladığı bir tünelde durmaktan kesinlikle hoşlanmıyorsunuz.”


Tünellere girişe resmi olarak izin verilmese de, çeşitli nedenlerle yasağı görmezden gelen insanlar var; bunların çoğu madencilik meraklıları, maceracılar veya maden avcıları.

Kurtarmanın maliyeti 400.000 avroya kadar çıkacak


Belediye, cesedin alınmasının “orantısız” olduğunu ve bu nedenle planlanmadığını “üzüntüyle” ifade etti. Cesedin moloz altındaki kesin konumu ancak karmaşık teknik önlemler kullanılarak belirlenebildi. Madencilik Otoritesi'nin değerlendirmesine göre bu, madencilik derinliği, yani dikey bir kuyu inşaatı gerektirecektir. Kurtarma maliyetinin 380.000 ila 400.000 euro arasında olacağı tahmin ediliyor.

Şehir, “Kurtarmayı kesinlikle gerekli kılacak hiçbir durum yok” dedi. Sağlık bakanlığının gömme zorunluluğuna bir istisna getirmeyi kabul etmesi durumunda başka kurtarma tedbiri başlatılmayacaktır.


dpa ile sos