Angela Merkel: “Bu konuyu Erdoğan’la da sık sık konuştum”

Mirkelam

Member
İnsanlar Angela Merkel

“Bu konuyu Erdoğan’la da sık sık konuştum”

Durum: 08:55| Okuma süresi: 2 dakika

Eski Başbakan Merkel

Eski Şansölye Angela Merkel (arşiv fotoğrafı)

Kaynak: dpa/Fabian Sommer

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Angela Merkel bir belgeselde Doğu Almanya, AfD ve Almanya’daki göçmenler hakkında konuştu. Bu yazıda, eski Şansölye, kendisine “sık sık” bir gerçeği hatırlatmak zorunda kaldığı Türkiye Cumhurbaşkanı ile tekrar tekrar konuştuğu bir konuyu hatırlatıyor.

FEski Şansölye Angela Merkel’e (CDU) göre Doğu Almanya eyaleti ile oradaki kişisel yaşam arasında bir fark var. “Gençleri etkilemek için yaptığı tüm girişimlere rağmen Doğu Almanya elbette ailenin yerini almayı başaramadı. Arkadaşlarımız vardı, kutladık, ebeveynlerimizle tatile gittik. ZDF’ye “Bunların hepsi deneyimdi” dedi.

“Ve bir de devlet aracılığıyla biçimlendirici deneyimler var. Yani, özgürlüğün varlığı insanları şekillendirir ama özgürlüğün yokluğu da onları şekillendirir.” Her zaman, “hepimizin aşılmasını heyecanla kutladığımız Doğu Almanya devleti ile kişisel bir devlet arasında” bir fark olduğundan bahsederdi. Hayat, her ülkede devlet yapısından daha fazlasıdır.”

Merkel, bu salı günü birlik tatili nedeniyle ZDF’de yayınlanacak olan “Am Puls mit Mitri Sirin” belgeselinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca Almanya’da kalıcı olarak yaşayan herkesin Şansölyesi olduğunu da vurguladı. “Bu konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da sık sık konuştum” dedi.

ayrıca oku

Şansölye Olaf Scholz (SPD), Akdeniz'deki mülteciler

Sorun, ikinci ve üçüncü nesilde burada yaşayan Türk kökenlilerin sorumluluğunun kim olduğuydu. “Ve her zaman şunu söyledim: ‘Dikkat edin, ben onların Şansölyesiyim.'” Almanya herkesi kapsıyor. “Son yıllarda ülkemizde kalıcı olarak yaşayan ve her zaman burada yaşamamış birçok insanımız olduğundan, bu bizim için üstlenmemiz gereken yeni bir görev.”

ayrıca oku

Ayrıca insanların AfD’ye oy vermesini de anlayamıyor. “Eğer, tabiri caizse, farklı görünen insanlar ve farklı biyografiye sahip insanlar da dahil olmak üzere diğer insanların pahasına kendinize bir isim yaparsanız, bu benim anladığım bir şey değil.” İnsanların bazı şeylerden rahatsız olduğunu anlıyor. Ancak insanların bu nedenle hoşgörüyle hiçbir ilgisi olmayan fikirleri ve fikirleri desteklemesini kabul etmeye hazır değil. “Buna her zaman karşı çıkıyorum ve bu demokratik toplumda eleştirinizi ve öfkenizi başka şekillerde de ifade edebileceğinizi söyleyebilirim.”

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.