AfD'li siyasetçi kilise komitesinden çıkarıldı – piskopos şikayeti reddetti

Mirkelam

Member
panorama Eyalet parlamentosu üyesi Schaufert

AfD'li siyasetçi kilise komitesinden çıkarıldı – piskopos şikayeti reddetti

14:58 itibariyle| Okuma süresi: 2 dakika

Christoph Schaufert dışlanmaktan şikayet etti ve yenilgiye uğradı

Christoph Schaufert dışlanmaktan şikayet etti ve yenilgiye uğradı

Kaynak: resim ittifakı/BeckerBredel

Eyalet parlamentosunun bir AfD üyesi, Saarland'daki bir Katolik kilisesinin yönetim kurulundan ihraç edildi. Bir şikayette bulundu ve bu şikayet Trier Piskoposu tarafından reddedildi.

DTrier Piskoposu Stephan Ackermann, Saarland AfD eyalet parlamento üyesi Christoph Schaufert'in Trier piskoposluğundaki bir kilise komitesinden dışlanmasına ilişkin şikayetini reddetti. Trier piskoposluğundan yapılan açıklamaya göre Ackermann, AfD'li siyasetçiye, AfD'nin eyalet parlamentosu da dahil olmak üzere temsili ve siyasi yetkilerinin kullanılmasının, piskoposluktaki bir mahallenin yönetim kurulunda görev yapmakla bağdaşmadığını söyledi. Çarşamba. Buna ek olarak, AfD'ye bağlılık nedeniyle kilisenin yönetim kurulunda “büyük bir güven kaybı” yaşanıyor.

ayrıca oku

AfD'li siyasetçi Björn Höcke;  WELT yazarı Frederik Schindler

Fikir AfD'li politikacılara dava

Nisan ayında Schaufert, Trier Vekili General Ulrich von Plettenberg'in emriyle Saarland'daki Neunkirchen'deki St. Marien mahallesinin yönetim kurulundan ihraç edilmesine karşı şikayette bulundu. Onun için dışlamanın “anlaşılmaz ve savunulamaz olduğunu çünkü şahsen hiçbir şeyle suçlanamayacağımı” açıkladı. Yaptırım yalnızca AfD ile olan “grup bağlantısı” nedeniyleydi. Schaufert 2016'dan beri kilise komitesindeydi.

Etnik milliyetçilik ve Hıristiyanlık “uyumsuz”

İçerik açısından Alman piskoposlarının Şubat 2024'te aldığı “Etnik milliyetçilik ile Hıristiyanlık uyumsuzdur” kararı özellikle önemliydi. Ackermann'ın ayrıca Münster Yüksek İdare Mahkemesi'nin AfD'nin aşırı sağcı bir dava olarak sınıflandırılmasına ilişkin son kararını da incelemeye dahil ettiği belirtildi. Schaufert artık karara Roma'daki Din Adamları Dicastery'sinde itiraz edebilecek.

ayrıca oku

Junge Union'dan Feodora Lüdemann (solda) ve Federal Öğrenci Konseyi'nden Louisa Basner

55 yaşındaki Schaufert, 2016'dan beri AfD üyesi ve Saarland eyalet parlamentosunda AfD'nin meclis grup başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Arkeolog aynı zamanda parti adına yerel düzeyde de çeşitli görevlerde bulunuyor. Trier Piskoposluğu'nun Rheinland-Pfalz ve Saarland'da 1,2 milyon kadar Katolik'i var.